25 Kasım 2015 Çarşamba

Evde saksıda domates yetiştirmek

Evde saksıda domates yetiştirmek

Paket halinde satılan domates tohumları yerine evde beğendiğiniz domates tohumlarını ayırıp kullanabilirsiniz. Kil saksı suyu muhafaza etmek için fazla geniş, hareket ettirmek için fazla ağır ve temizlik konusunda tam bir baş belasıydı. Evde saksıda şişede domates yetiştirmek isteyenlerin yapacağı basit usûlleri şu şekilde sıralamak istiyoruz.


Evde saksıda domates yetiştirmek

Saksıya diktiğiniz fideleri çok sık olmamak şartıyla sulayın. Saksının üst bölgesini file geçirerek korunaklı hale getirin. Pek çok kişi bunlar gibi sebze ve meyveleri saksıda yetiştirerek evinde ufak bir bahçe oluşturuyorlar. Basit Adımda Evde Patates Nasıl Yetiştirilir? Michelin Yıldızlı Şefe Göre Aslında Makarnayı Nasıl Pişirmelisiniz?


Siz yeter ki domates yetiştirmek isteyin, kalanını el birliğiyle. Güvenilir yerden domates fidesi, domates tohumu almak gerek. Marul,Roka,Tere,Dere otu,Nane,Fesleğen ve Reyhan nasıl yetişir Videolu anlatım.


Tohumdan domates yetiştirme Tohumdan ekmek için marketten, manavdan aldığımız domatesler sera domatesi olabilir bunlar size netice vermeye bilir. Evde , balkonda ve bahçede domates yetiştirmek isteyenler, bu ayrıntıya dikkat etmeliler. Domatesi saksıda yetiştirmek istiyorsak önce derince bir saksı seçelim.


Domatesler , tohumdan yetiştirilmek istendiğinde, yaklaşık cm. Toprağın üst kısmı hafif nemli olacak kadar sulamak yeterli olacaktır. Evde domates yetiştirmek için uygun ortam ısısı da – derecedir. Bir sonraki ekimim domates oldu onuda epeyce araştırdık dan sonra yapabileceğime karar verdim ve tohum aldım.


Tohum cinsi olarak Rio Grande domates tohumunu seçtim. Bir paylaşımda görmüştüm oldukça güzel tutmuştu evde. Bu nedenle bazı hususlara dikkat edildiği taktirde evde domates yetiştirmek çok zahmetli bir iş değildir.


Bunun tane sebebi vardır aslında. Sizin kadar olmasa da ben de heves ettim ve orta boy saksıda fide domates diktim. Balkonda yarım gün güneş görüyor akşamları suluyorum. Sulu sulu, mis kokulu domatesleri bulmak gün geçtikçe zorlaşırken kendinize bir güzellik yapın, domatesinizi evde yetiştirin istedik.


Domatesin içindeki çekirdekleri biriktirerek yapabileceğiniz bu uygulamada, çekirdekleri nemli bir bezde bir gün kadar bekletin. Tohumların üzerini az bir şekilde toprakla kapatın ve hafifçe bastırın. EVDE BALKONDA BİBER YETİŞTİRMEK EVDE BALKONDA DOMATES YETİŞTİRMEK SAKSI VE BALKONDA YETİŞEBİLECEK BİTKİ LİSTESİ BALKONDA.


Meyve yetiştirmek için illâ bir bahçeniz olmasına gerek yok. Artık balkonlarınızda da çeşit çeşit meyveler yetiştirebilirsiniz. Son günlerde evde maydanoz, domates , biber, çilek yetiştirmek çok moda.


Her cins domates saksıda yetiştirilebilir. Bodur domatesler tabii ki daha elverişlidir. Soğanları gerekli koşulları sağladığınız sürece bahçede veya saksıda yetiştirebilirsiniz.


Evde soğan yetiştirmek için gerekli koşullar şunlardır:. Soslarda, makarnalarda ve elbette ketçapta olsun, domates binlerce tarif içerisinde. Domates , tüm dünyada çok popüler bir besindir. Evde , evde domates yetiştirme , saksıda domates , saksıda domates yetiştirme.


Arsız olarak bilinir ve kolay büyür şayet toprak üstünde ise kolayca ürer ve tüm bahçeyi sarabilir. Saksıda domates yetiştirme için kafes sistemi ile koruyucu tel geçirirseniz, böcek ve sineklerden domateslerinizi korumuş olursunuz. Cherry domates saksı dikimiyle evde kolayca yetişebilen bir bitkidir. Saksıya yeterli toprağı koyduktan sonra ( te lük kısmı dolacak şekilde) aldığınız cherry domates tohumları toprağa güzelce serpin. Diğer birçok sebze gibi, sarımsağın da saksıda yetiştirilmesi son derece kolaydır.


Yalnızca sabırlı olmanız ve hangi sarımsak türünü yetiştirmek istediğinizi bilmeniz gerek. Evde sarımsak yetiştirmek için, aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacak:. Bu sebeple balkon veya teras çiftlikleri günden güne daha tanınmış hale geliyor.


Fideyi evde yetiştirmek amatörler için pek tavsiye edilmez. Bu yazımda sizlere saksıda domates nasıl yetiştirilir ve püf noktaları nelerdir bunlardan bahsedeceğim. Ben ramazandan bu yana domateslere evde bakıyorum. Ramazan boyunca sabah akşam güneşle beslendiler. Merhaba ben domates yetiştirmek istiyorum ama geç mi kaldım tohum kurutup saksıya eksem cok mu gec kalmış olurum.


Karışımsız toprak saksı içinde çabucak betonlaşır bitki hava alamaz, su tutamaz ve kökleri sıkışabilir. Bu arada tohumların cinsinin işaretlenmesi unutulmamalıdır. Pommes de terre Accueil Evde Organik Sebze yetiştirme Evde Patates Yetiştirme Evde sebze yetiştiriciliği Evde sebze yetiştirme teknikleri Growing Vegetables Potatoes.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar