11 Eylül 2019 Çarşamba

Perlitli sıva özellikleri

Geleneksel sıva uygulama yöntemleriyle aynı şekilde uygulanan bu ürünlerle yapınızı kolayca yalıtabilirsiniz. Perlitli Sıva Alçısı – Tuğla, beton, brüt beton, gazbeton, bimsblok vb. Uzun işleme süresi sayesinde kullanım rahatlığı ve firesiz uygulamaya olanak sağlar. Donma süresi boyunca akma ve yığılma yapmaz, çatlaklar oluşmaz. Kimyasal yapısından dolayı bakteri, küf ve mantar oluşturmaz.


Perlitli sıva özellikleri

Yapısındaki sudan dolayı yangın geciktirme özelliğine sahiptir. Kaba sıva – ince sıva ayrımını ortadan kaldırır. Bu genleşme süreci ham kayada bulunan su vasıtası ile olur.


Sıvanın yeterince sertleşmesinin ardından çelik mala ile düzeltilir. Saten işleminden önce, perlitli ve saten sıva karıştırılarak ara kat uygulaması ile saten sıva işlemine hazır edilir. Sıva son halinin verilip boyaya hazırlanması için Rigips Saten ile perdah işlemi yapılmalıdır. Alçı plakaların, uygulama yüzeylerine kaplama yapılmasında ve plakaların ek yerlerinde derz bandıyla birlikte kullanılan özel bir dolgu malzemesidir. Perlit, ısıyla genleüme özelliği olan, genleütirildiğinde çok hafif ve gözenkli bir hale geçen bir kayaçtır.


Perlit kelimesi hem ham perlit için hem de genleütirilmiü perlit için. Elle Uygulanan Sıva Alçısı, ısı ve yalıtım özelliği arttırılmış alçı bazlı bir iç yüzey sıvasıdır. Ayrıca açık gözenekli bir yapıya sahip olduğu için çok su emer. Bu nedenle, ısı yalıtım özelliği çok zayıftır. Soğuk havalarda ortamın ısıtılması önerilir.


Farklı su emme özellikleri bulunan yapı malzemelerinin (tuğla, beton. ytong gibi) birlikte kullanıldığı durumlarda bu malzemelerin kesiştiği yüzeyde sıva filesi kullanılmalıdır. Alçı Sıva Nedir Tanımı Özellikleri Kulanım Yerleri. Perlitli sıva tozuma yapıyor: Perlitli sıva uygulanan yerde hava akımı vardır. Bünyesindeki sudan dolayı yangın geciktirici özelliğe sahiptir.


Nefes alan bir malzeme olduğundan, nem oranını dengeleyerek sağlıklı bir ortam oluşturur. Perlitli İzolasyon Sıvası (Beyaz) Tanımı: Beyaz çimento esaslı, perlit katkılı, özel tane boyutlarında dolgu ve performansını arttırıcı kimyasallarla hazırlanan, ısı ve ses yalıtım özelliği arttırılmış kalın agregalı bir izolasyon sıvasıdır. Aygips toz alçı ürünleri, perlitli sıva alçısı, saten perdah alçısı, alçı bazlı makine sıvası , kartonpiyer alçısı, alçı levha yapıştırma alçısı, alçı levha derz dolgu alçısı, duvar örgü alçısı ve inşaat alçısıdır. Extra dolgu özelliği ile alışılagelenden daha fazla yüzeyin sıvanmasını sağlar. Kötü depolama koşulları malzemenin özelliklerini olumsuz yönde etkiler.


Tuğla, briket, gazbeton ve benzeri yüzeylerde uygulanabilen, prizi ve işleme süreleri uzatılmış, ısı ve ses yalıtım özelliği artırılmış bir hazır sıva alçısıdır. Our customer support team is here to answer your questions. Bu özelliği ile yağ, içme suyu ve benzeri gıda sularının filtre edilmesinde etkin olarak kullanılmaktadır. Perlit bünyesinde, bol miktarda hava boşluğu bulundurmaktadır. Atmosferin getirdiği olumsuz koşullardan etkilenmez, çatlamaz, ısı ve ses yalıtımında ihtiyacı karşılar.


Bina ağırlığına ekstra yük bindirmez ve zamanla daha çok sertleşir. Sıva olarak uygulandığı için ısı köprüleri oluşturmaz. Yüksek dayanım, yüzey sertliği ve yapışma özelliğine sahiptir. Araştırıp rapor hazırlayınız. Sınıf ortamında arkadaşlarınıza sunarak tartışınız.


Perlitli kaba sıva harcı, uygulandığı yüzeylere ısı ve sese karşı yalıtım sağlamaktadır. Göllenme, şişme, kabuk oluşturma, kötü drenaj, çatlama gibi özelliklerin hiçbirini göstermez. Genelde torf ile beraber kullanılır litre perlit konulduğunda litre torf eklenir.


Perlitli sıva özellikleri

Beton, gaz beton, tuğla ve bimsblok gibi yüzeylere doğrudan uygulanabilen sağlıklı ve doğal bir hazır alçı sıva ürünüdür. Ortamdaki rutubeti dengeler, ısı yalıtımı ve ısısal konfor sağlar. Karışım Suyu: kg alçıya 0-lt su. Perlit reyonumuzda, Perlitli Yalıtım Sıvası şu an 25.


Perlit ile oluşturulmuş bir toprak yatağında toprağın hava akışı büyük ölçüde gelişir ve bu hem bitkinin köklerinin nefes alması için, hem de solucanlara, faydalı nematodlara ve diğer iyi doğal bahçe sakinleri açısından olumsu sonuçlar doğurur. Perlit mineral bir camdır ve etrafındaki toprağa göre daha serttir, aynı zamanda sıkışmayı yavaşlatmaya yardımcı. Bu özellik , perlit taneciklerinde boşluk hacminin toplam tanecik hacmine oranının ortalaması olarak tanımlanır. Bu özelliğinden dolayı perlit çimento ve alçı gibi bağlayıcılarla sıva , yalıtım betonu yapımında kullanılmakta ve ucuzluk, yanmazlık, bakteriyel ayrışmaya sonsuz direnci özelliklerinden dolayı, diğer.


MANTOSÜR DOĞAL ISI YALITIM SIVASININ NEFES ALMA ÖZELLİĞİ VARMIDIR? Isı ve Ses Yalıtım Sıvası. Tellioğlu Perlit ve Mineral Madencilik A. Dünya piyasalarından elde etmiş olduğumuz tecrübeyle oluşturduğumuz urun portföyümüzü müşterilerle buluşturup, müşterilerimizin memnuniyetini en üst safhada düşünmek ve onlara tamimiyle son teknolojiyle üretilmiş en kaliteli ürünleri sunmak üzere kurulmuştur.


Geliştirilmiş kimyasal yapısından dolayı ortamdaki nem oranını dengeler, nefes alır, sağlıklıdır. Gözeneklilik perlite emicilik ve yüzeyde soğuma özellikleri kazandırmakta ve bu nedenle bu özelliğin gerekli olduğu uygulama alanlarında önem taşımaktadır. Su kirliliğini giderme çalışmaları ve ısı yalıtıcılığı aranan durumlarda su emicilik istenmemektedir.


Nefes alma özelliği ile iç mekânlardaki bağıl nem oranını dengeler ve sağlıklı ortam oluşturur. Avrupa Standartlarına göre Asınıfı yanmaz yapı malzemesidir. Bu sıvanın sesi yutma özelliği vardır. Bu sayede binalarda sükun ve huzur sağlanmış olur. Yapılarda Hafiflik: Perlitin kullanıldığı yapılarda ölü yükler en düşük seviyeye indirilir.


Bu da yapının daha ucuza mal olmasını ve mimari özelliklerine daha kolay uymasını sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar