8 Temmuz 2019 Pazartesi

Metal diş kaplama

Estetik diş tedavi uygulamalar ile adından çok söz edilen diş hekimi Sertaç Kızılkaya’dan estetik diş kaplamalar hakkında bilgi aldık. Kendisi bize metal destekli porselen diş kaplama ile zirkonyum diş kaplama arasındaki farklar nelerdir sorusuna detaylı bir şekilde yanıt verdi. Yaptığımız röportajı okuyabilirsiniz. Günümüzde metal destekli kaplamaların yerine estetik zirkonyum destekli diş kaplamaları tercih edilmektedir. Metal porselen diş çok uzun yıllardır kullanılmakta ve tercih edilmektedir.


Zamanla metal desteksiz kaplamalar daha popüler hale gelse de, insanlar tarafından yine de tercih edilmektedir. Kaldı ki bazı durumlarda anatomik özelliklerden dolayı doktorlar tarafından hastalara özellikle tavsiye edilmektedir. Diğer metal desteksiz olan zirkonyum kaplamalar , lamina kaplama yada full porselen kaplama uygulamalarından da aynı doğal dişlerde olduğu gibi ışık geçirgenliğine sahip olduklarından dolayı doğal diş etkisi görür. Tek diş kaplama , hastanın ağız ve diş durumuna göre hekim tarafından önerilen işlemlerden biriyle uygulanabilir.


Diş metal destekli kaplamalarda olduğu gibi bir miktar küçültülür ve diş eti sağlıklı duruma geldiğinde özel ölçü maddeleri ve ağza uygun kaşıklarla hassas bir ölçü alınır. Son zamanlarda diş hekimlerince sıkça uygulanan zirkonyum kaplama , estetik açıdan doğal dişe en yakın duran restore çeşididir. Zirkonyum kaplamalar nasıl uygulanır?


Metal alt yapılı protez dişlerin yerine günümüzde hem ışığı geçirgenliği açısından hem de daha estetik durması açısından zirkonyum dişler kullanılmaktadır. Estetik diş hekimliğinde her geçen gün metal alt yapılı porselenlerden uzaklaşılmaktadır. Her iki malzeme için kesilmesi gereken diş miktarı hemen hemen aynıdır.


Estetik olarak ince dişeti yapısı olan hastalarda gri bir yansıma yapabilir. Metal destekli kuronların alt yapısı gri metalden olur ve direnci zirkonyuma göre daha fazladır. Estetik görünüm ve diş sağlığı kavramları birleştiğinde, metal kaynaklı porselenler yerini beyaz bir renge sahip olan zirkonyum alaşımına bırakmıştır. Metal altyapılı porselen diş kaplamalar özellikle ön tek diş kaplama yapılması gerektiğinde doğal dişi taklit etmekte yetersiz kalırlar.


Değişik ışık kaynakları altında farklı görüntü elde edilir. Ancak günümüzde kozmetik diş hekimliği estetik çözümlerle metal desteksiz full porselen kuron köprüler ile hiç metal kullanmadan ağız içi boşlukların giderilmesini sağlanabilmektedir. Eskiden porselenler metalle desteklenmek zorundaydı. Ne kadar zamanda yapılır ve maliyeti nedir. Metal bir alt yapı üzerine diş şeklinde porselen işlenmesiyle oluşturulan, köprü ya da kuron şeklinde yapılabilen restorasyonlardır.


Diş ipi, superfloss, arayüz fırçaları, diş fırçası ve diş macunu kullanılarak rutin ağız bakımı. Ağız ve Diş Hastalıkları Uzmanı Dr. Alper Çıldır, zirkonyum esaslı porselen kaplamalar hakkında bilgi verdi: “Dişlerin porselenle kaplanmasında uzun yıllar kullanılan metal destekli porselenler, yerini zirkonyum altyapılı porselenlere bıraktı. Görüntüsü daha canlı ve doğal olduğu için zirkonyum diş kaplama özellikle ön diş kaplamalarında giderek daha çok kullanılmaya başlanmıştır.


Bu özelliklerin tamamı zirkonyum alt yapılı estetik diş kaplamalarında bazı avantajları bize sunmaktadır. Tam seramik kuron: Tam seramik kron ve köprüler metal bir iç tabaka içermediklerinden ötürü ışık geçirgenlikleri yüksektir. Böylece estetik açıdan özellikle ön dişlerin restorasyonunda doğal dişe yakın sonuçlar elde edilir.


Bu metaller diş ve dişeti dokularıyla uyumlu, oldukça dayanıklı standart metal alaşımlardır. Metal Destekli Porselen Kaplamalar Dişetinin altındaki çürüklerin olduğu durumlarda, kanal tedavileri dişlerde, dişte madde kaybı çok fazla olduğunda ya da kırık dişlerde kaplama yapılır. Kaplama Diş Yapımında Hangi Maddeler Kullanılır? Dayanıklılık açısından yeterli olan metal kaplamalar estetik açısından oldukça kötü bir görüntüye sebep olduğu için alternatif maddeler bulunmuştur.


Metal diş kaplama

Lamine diş kaplamaların tedavi süresi, klasik protez olmadığı ve alt yapısı olmadığından ötürü diğer kaplamalardan daha kısadır. Lamine diş uygulaması üyeye kadar ortalama randevu ve 5-günlük süreyi kapsar. Ayrıca zirkonyum diş kaplamalarının dişeti ile uyumları çok iyidir. Son yıllarda sosyal yaşamın artması ve gelişen teknolojiyle birlikte bireyler estetik ihtiyaçlara daha çok gereksinim duymaktadırlar. Porselen kaplama dişlerde sıkça karşılaşılan bir sorun damak ile diş arasında metalin zamanla görünmesidir.


Yani dişinizin damak ile bağlanan alanında koyu bir metal renkte çizgi oluşur. Acil fiyat yorumuna ihtiyacım var. Diş eti uyumu metal altyapılı porselenlere göre daha iyi olduğu için uzun dönemde daha başarılı sonuç verir.


Metal diş kaplama

Diş eti çekildiğinde, zirkonyum estetik görünümlerini korurken, metal destekli porselenler diş ile birleştikleri bölgede kötü bir görüntü oluştururlar. Ancak zirkonyum kaplama yaptıran hastalar çok sert bir travma veya genel bir diş dokusu hastalığı yaşamadıkları taktirde ömür boyu sıkıntı yaşamadan kullanabilirler. Bu nedenle kaplama altında.


Metal alt yapılı porselen protezlerin metal alaşım kısmı nadiren de olsa kızarma ve yanma hissiyle başlayıp kimi zaman daha da ağır seyreden bir tablo çıkaran alerjik reaksiyonlara sebep olabilmektedir. Diş kuron kaplamalar diş üzerine porselenden yapılmış kişiye özel olarak uygulanan estetik metaryallerin. Diş kaplamaları alerjiye sebep olur mu?


Genelde diş hekimi ortodontik tedavi tamamlanana kadar porselen yerine biodent veya arka bölgede full metal kaplama yapıp tel tedavisi sonrasında restorasyonları porselen ile değiştirir. Diş hekimliğin de zirkonyum kaplama kullanımı ile metal altyapısının yanında sağlamlık sağlanmıştır. Düşük yansıtıcılık direnci ve diş eti renk değişikliği ve korozyon gibi diğer malzemeler, zirkonyumun kullanımının artmasına neden olur. Bu gri metal görüntü bazı insanlar tarafından hoş bulunmadığı için zirkon diş kaplama denilen bir yöntem geliştirilmiştir.


Bu yöntem, tamamıyla görsel amaçlı bir yöntemdir ve köprü, protez yapımlarında kullanılan gri metalin yerine beyaz alaşımın kullanılmasıyla gerçekleşir. Arka bölgedeki dişlerde meydana gelen çürüklerde ve kırılmalarda ya da diş çekimlerinde genellikle kaplama implant üzerine de metal destekli porselen kaplamalar uygulanmaktadır. Bu metal alt yapının diş etleri, diş dokusu, genel vücut sağlığı ve en önemlisi estetik yönünden mahsurları bilindiğinden, genel anlamda metale alternatif arayışlara gidildi.


Alt yapısı porselen olan ve.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar