19 Ekim 2017 Perşembe

Evde neden rutubet olur

Bunun dışında kullanılan ısıtma kaynağının özelliklerine göre de ev içindeki ısı farklılıkları rutubete neden olabilir. Nem olarak da adlandırabileceğimiz rutubet , hayvan, insan yada evdeki bitkilerin terlemesi sonucu meydana gelebileceği gibi, suyla yapılan günlük işler sonucu da meydana gelebilir. Ancak evde sorun oluşturacak kadar büyük hale gelen nem, genel olarak evin düzgün yalıtılmaması sonucu ortaya çıkar. Dışarıdaki soğuk hava ile içerideki sıcak havanın birleşmesiyle evde rutubet oluşur.


Evde neden rutubet olur

Evdeki ısı farklıkları rutubet oluşmasına sebep olur. Isıtmanın sobayla sağlandığı durumlarda odalar arasında ısı farkları rutubete neden olabilir. Rutubet olduğunu nasıl anlarsınız? Küf mantarlarının sporları rutubetli lekelerin üzerinde beslenir, büyür ve yayılırlar. Adam bana diyor ki duvar ile toprak arası ni açıp zift yaptırıp strafor yaptırır sın kesin çözüm olur diyor Böyle bir evde oturan tecrübe si olan varmı.


Yeni inşaat evlerde kesin ve kesin nem rutubet oluyor. Boyalı duvarda boyalı tavanda ya da herhangi zeminde rutubet oluşumunun birçok nedeni vardır sıcak soğuk tan dolayı yoğuşmadan dolayı ve negatif su basıncı ve pozitif su basıncında oluşur. Bu evde bu tür duvarlar eğer doğrudan dışarıya bakıyorsa bu duvarlar yapısı gereği, özellikle kışın hep soğuk olacaktır.


Soğuktan sıcaktan duvarlar nem alır bu da duvar terlemesi rutubet nem ve küfe neden olur. Ev içerisinde birçok bitki bulundurmak ve çamaşırları ev içerisinde kurutmaya çalışmak rutubete neden olur. Bitki ve çamaşırlarınızı balkonlarınız da bulundurmalısınız. Bnun üzerindeki nem duvarlarda küf oluşmasına, kötü kokuya, eşyaların çürümesine, romatizma ve alerji gibi sağlık sorunlarına neden olabilir. Yazımızın içerisinde rutubet nedir, rutubet neden olur , nasıl önlenir ve rutubet kokusu nasıl giderilir gibi konularda merak ettiğiniz pek çok şeyi bulabileceksiniz.


Ev sahibi ya da kiracı olarak yaşadığınız evde rutubet , kabarmış duvarlar gibi problemler sizi rahatız ediyor olabilir, hatta git gide ciddi bir endişe kaynağı durumuna gelebilir. Bir odanın soğuk ve rahatsız edici hissettirmesi zamanla sağlıksız hava koşullarına neden olabilecek sorunları beraberinde getirebilir. Diğer yapılan yanlışlardan ve nem üretmeye neden olan etkenlerden biriside evde çamaşır kurutulması. Ortaya çıkan kötü görünüm ve rutubet kokusu rahatsızlık vericidir,-Malzemeler bünyelerinde su tuttuğunda, ısı yalıtım özelliklerinin düşmesine neden olmaktadır,-Malzemelerin içeriğindeki su, donma ve çözünme olayları sonucunda, kabarma, çatlama ve dökülme gibi yapısal bozukluklara neden olur.


Uzun süre duvarda kalan su ve nem küf oluşumuna neden olur. Dış çevredeki yağmuru, soğuğu ya da eve farklı bir yerden gelen suyu çeken duvarlar, evdeki yüksek. Dikkatli olmadığınız takdirde aşırı nem, havasız ortamda, bakteri ve küfün oluşmasına neden olur.


Fakat fazla olması evde problemlere neden olabilir. Evdeki nem ve rutubet gümüş böcekleri yani gümüşçünler için en ideal yerdir. Evinizi nemden arındırırken mutlaka ev ilaçlamada kesin çözüm için bizi arayın.


Evde Gümüş Böceği Neden Olur ? Evler, gümüş böceğinin yaşaması için mükemmel koşullara sahiptir. Eğer bir de nemli ve karanlık bölgeler varsa, onlar. Oda içerisindeki havadan kaynaklanır. Ev içerisinde sağlıklı bir havalandırma yapılmadığında özellikle kış aylarında evin içinde çamaşır kurutma vs. Eğer kot ile ifade edilen katlarda ikamet ediliyorsa bu katlarda doğal olarak rutubet oluşacaktır.


Vantilatör çok iyi bir hava ve nem dağıtıcıdır. Nemli odalarda vantilatör. Diğer odaların serin, sobalı odanın sıcak olması ev içinde su buharının daha yoğun hissedilmesine neden olur.


Bu orantısızlıktan dolayı da kireçli ve badanalı evlerde rutubetten dolayı. Yalıtımı zayıf evlerde, duvar soğuğu daha çok içeri vereceği için sıcak-soğuk farkından dolayı evde nemlenme olabilir. Bu durum özellikle evde bulunan bitkilerin terlemesi ve hava değişimlerinin çok sık meydana gelmesinden dolayı ortaya çıkabilmektedir. Romatizma rahatsızlığı yaratır. Bu önlemler alınmasına karşın evde rutubet oluşumu devam ediyorsa bu evin içerisindeki yoğuşmadan kaynaklanır.


Bu halde ise yoğuşmaya neden olan faktörler gözden geçirilerek gereken önlemler alınmalıdır. Asansörlerde Neden Ayna Var – Asansörde Ayna. Ancak fazla olması evde sorunlara neden olabilir. Havanın tutabileceği maksimum bir nem miktarı vardır. Dışarıdaki yağmuru ya da farklı bir yerden gelen suyu çeken duvarlar evde daha fazla su buharı yani rutubet oluşmasına sebep olur.


Evde neden rutubet olur

Evinizde olası bir rutubet sorunu hakkında bilmeniz gereken şeyler. Apartman dairelerinde zemin katların daha nemli olmasının nedenlerinden biri de budur. Karbonat gibi ev temizliğinde başvurulan en doğal ürünlerden biri olan sirkeyi alın ve suyla karıştırın. Bir Cevap Yazın Cevabı iptal et. Birçok kişinin korkulu rüyası olan rutubet , eşyaların çürümesine hatta hastalığa bile davetiye çıkarabilir.


Ekleyen: Zeynep ay önce ay önce. Sağlığa da zarar verebilen rutubeti azaltmanın ya da önlemenin birçok yolu bulunuyor. Son dönemde evlerde giderek artan bir uygulama olan PVC pencereler ve ısı yalıtımı da evin içinde hava akımını azalttığından rutubet oluşumuna sebep olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar