16 Haziran 2017 Cuma

Ev alırken hangi cephe

Evinizin hangi cephesinden hangi rüzgarı aldığı, evinizin güneş görmesi kadar önemli bir konu. Ev almadan önce mutlaka ziyaret etmeniz gereken ev alırken hangi kampanyalarda hangi özelliklere dikkat edilmesi gerektiğini, ev alırken fırsatların gerçekten sizin için fırsat olup olmadığını öğrenebileceğiniz adres. Ev almak için çok fazla bütçesi olmayan kişiler için en uygun seçimler olmaktadır.


Ev alırken hangi cephe

Bu noktada ev alırken doğu-batı çepheli daireleri de dikkate almanızı tavsiye ederiz. Netice olarak evin hangi cephe olacağına aslında iklim şartları ve kişisel tercihler büyük oranda belirleyici olmaktadır. Bazı kişiler aydınlıktan hoşlanırken bazı aileler ise daha loş bir ortamda yaşamayı tercih edebilirler. Ev seçerken tercih edilmesi gereken cephe güney mi kuzey mi?


Bu seçim aslında göründüğünden çok daha zordur. Türkiye genelinde de güneye bakan evler bol güneş almaları ve düşük ısınma maliyetleri nedeniyle tercih edilirler. Bu bağlamda seçeceğiniz evin güney cepheli mi yoksa kuzey cepheli mi olacağı, mevsim koşullarını göz önüne aldığınızda büyük önem kazanır. Sizin için doğru olan diğer birisi için yanlış olabiliyor. Kat, cephe , açık mutfak, 2. Projeden ev alırken nelere dikkat etmeli,.


Birde cephe olarak güney doğu nasıl olur bilgi verirseniZ sevinirim. Yeni bir konut alırken ya da kiralarken evin büyüklüğü, oda sayısı, şehir merkezine yakınlığı, güvenliği gibi konuların yanı sıra evin hangi cepheye baktığı da merak ediliyor. Bu başlık altında hangi sorulara cevap aranmalı: mortage ve kredi maliyetleri,. O yüzden ev alırken kuzey cephe olmamasına dikkat edilmeli. Kuzey cephe ile güney cephe arasında ısı farkı çok oluyor kışın.


Uzun yıllar arka cephe giriş katı balkonsuz bi dairede oturduk. Yıllardır zaten güneş görmeyen evden bıktık usandık açıkcası korktum ama aldılar artık. Dış cephe boyaması, iç mekanlara kıyasla daha fazla ustalık gerektirir. Aşırı yağış alan iklimlerde ( Karadeniz, Akdeniz gibi ) öncelikli tercih neme dayanıklı boyalar olmalı. EvHayat Dekorasyon Çiçek bakımı Çiçek Bahçe düzenleme Ev Dekorasyonu.


Hukuki Değerlendirme Konut Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz? Bence ev alırken deprem riskinide göz önüne alarak en üst kat tercih edilmeli. Ben öğrencilik hayatım boyunca çok ev değiştirdim ve hep en üst katta oturdum. Güney cephe evet en güzelidir,en uzun süre güneş alır. Isıdan ve güneş enerjisinden daha fazla istifade etmek için güney cepheye bakan evlerden tercih etmelisiniz.


Ev alırken cephe seçimi de çok önemlidir. Bununla birlikte alacağınız evin okula ve topluma taşıma araçlarında yakın olması önemli bir detaydır. Bazen hangi cepheye baktığı bizim için çok önemli olur bazen de sağladığı sosyal imkânlar… Bazı bölgelerde binanın depreme dayanıklı olup olmadığı öncelikli sorumuz olur. Evin kuzey cephesi tarafında olmayışı nedeniyle güneş görebilmesi. Hayatınızın o en önemli kararlarından birini vermek üzeresiniz ve ev alma konusunda son aşamaya.


Kaç yılda bir boya yapmak uygun olur ? Dış cephe uygulamalarında boyanın cinsine göre mercan ya da posteki rulolar tercih edilmelidir. Boya rengi neye göre seçilmeli? Konut satışlarında KDV nin hesaplanması ve KDV ödeme yükümlülüğünün kime ait olduğu tam bir muammadır. Ev Alırken KDV Nasıl Hesaplanır ve KDV’yi Kim Öder? Bu konudaki mevzuatta sık sık değişmektedir.


Bu sebeple kiralarken veya satın alırken hangi tarihte yapıldığını öğrenmek gerekiyor. Binaların dış cephe ve mantolamanın yapılmış olması da ısınma açısından önemli. Evin hangi yöne bakması gerektiği ve cephesinin nasıl olması gerektiği de bunlardan biridir. Konutun cephesi , evimizin güneş alması, güneşi alış saatleri ve mevsimi de ev tercihi sırasında oldukça önemli bir husustur.


Ev alırken hangi cephe

Arsanın yola cephesi ve cephe genişliği değerini arttırır. Eğer buraya ticari bir yapı yapılır ise geniş cephe büyük vitrin ve tabela alanı sayesinde getiriyi arttırır. Evin hangi zamanlarda güneş aldığı, rutubetli olup olmadığı, odaların büyüklüğü ve hangi cepheye baktığı gibi nitelikleri de dikkatlice düşünmelisiniz. Oturma odasının aldığı ışık, tavanın yüksekliği ve hangi cepheye baktığı , boya seçimini etkileyen önemli faktördür.


Oturma odası için boyacınızdan boya alırken acele bir kararla boya seçimi yapmadan önce nasıl bir. Doğru cephe seçimi içerisinde kendinizi çok daha mutlu hissedeceğiniz bir yuvaya kavuşmanızı sağlayacaktır. Ev satın alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında en önemlilerinden biri de cephe seçimidir.


Yıllarca çalışıp para biriktirdiniz, belki biraz da borçlandınız ve nihayet bir ev alabilecek duruma geldiniz. Evin hangi cepheye baktığı, günün hangi saatlerinde güneş aldığı, aydınlandığı öğrenilmelidir. Güneş görmeyen karanlık odası var mı.


Kimileri usta bir göz ile kimileri sade vatandaş olarak satın alacakları evi yorumlayabilecek kadar göz zevkine sahiptir. Bu yazımızda mimari özelliklerin ev tercihinde ne kadar önemli olduğunu ve konut mimarisi için son dönemlerde hangi niteliklerin ön planda olduğuna göz atacağız. Ev almaya karar verip bu yola çıktığınızda aklınızda bulundurmanız gereken önemli noktalar vardır.


Ev sahibi olurken doğu ve güney cephelerinden almak çok daha mantıklıdır. Bunlardan bir tanesi de evin hangi cephede olduğudur. Bu aşamada evi alacağınız şehrin mevsim şartlarını aklınıza getirerek güney cephe mi kuzey cephe mi alacağınıza karar vermelisiniz.


Ev veya işyeri alırken hangi belgeler gerekir? Konut kredisi ödemesi devam eden bir evi alabilir miyim? Cephesi , katı ve manzara durumu.


Ev alırken hangi cephe

Müteahhit inşaatı yarım bırakıp tapumu vermezse ne yapmalıyım? Satın almaya hazırlandığınız daire inşaatı bitmiş yapılı bir ev ise, kat mülkiyeti olup olmadığına kesin olarak dikkat ediniz. Eğer Kat mülkiyeti alınmışsa iskanı da var demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar