24 Haziran 2016 Cuma

Balkonda sebze yetiştirmek için saksı

Geniş saksılar tercih edilmesi daha uygundur. Hasat zamanının normal bahçelerden daha kısa olacağını ve aslında mini bir sera kuracağınızı bilerek saksı seçmeniz daha doğrudur. Balkonda Bitki Yetiştirmek İçin Nelere İhtiyacımız Var?


Balkonda sebze yetiştirmek için saksı

Ama hemen pes etmemek lazım, balkonda da sebze meyve yetiştirmek mümkün. Ne yazık ki hepimizin gönlümüzce ekip biçebileceğiniz bir bahçesi yok. BALKONDA HANGİ SEBZE , NASIL YETİŞTİRİLİR? Her cins domates saksıda yetiştirilebilir.


Büyüdükçe birkaç alt yaprak ve yaprak dibinden çıkan filizler alınır ve tek veya dal halinde. Limon, saksıda yetiştirmek için son derece uygun bir sebze olduğu gibi, özellikle soğuk bölgelerde ve kış mevsiminde saksı için oldukça uygundur. Telle sağlamlastirarak güç desteği sağlayabilirsiniz. Marul,Roka,Tere,Dere otu,Nane,Fesleğen ve Reyhan nasıl yetişir Videolu anlatım.


Balkonda sebze yetiştirmek için saksı

Yeni başlayanlar için balkon bahçeciliği. Domatesleri kendi iyilikleri için kafesleyin. Aromatik bitkiler çiçekçilerde satılan torfta yetişecek kadar güçlü olsalar da torf genel olarak sebze meyve yetiştiriciliği için fazla gübreli bir malzemedir ve tohumların yanmasına sebep olabilir.


Böylece hem fidenizin ihtiyaçlarını daha rahat gözlemler hem de büyük. Ağaca, yeşile, doğaya olan özlem bizi bitkilere yönlendiriyor. Ayrıca saksının altında torağın nefes almasını sağlayacak deliklerin bulunmasına da özen göstermelisiniz. Bilgi Doktoru – Son günlerde evde maydanoz, domates, biber, çilek yetiştirmek çok moda.


Pek çok kişi bunlar gibi sebze ve meyveleri saksıda yetiştirerek evinde ufak bir bahçe. Sağlıklı ve organik ürünlere ulaşmak zor gibi görünse de balkonda saksılar içinde sebze yetiştiriciliği yaparak kendi ürünlerimizi yetiştirebiliriz. Sonra sebzeye uygun derinlikte saksın, iyi toprak ve gübre. Ben domates, biber ve salatalık yetiştirdim. Bunlar sağlandıktan sonra çoğu sebze yetişir.


Kendi sebze ve meyvenizi yetiştirmek için ille de bahçeye ihtiyacınız yok. Balkonunuzda yada evinizin küçük bir köşesinde ektiğiniz sebzeleri yetiştirebilirsiniz. Bunu sadece saksıda değil plastik bir kapta da yapabilirsiniz. Evinizin balkonunda yetiştirmeye elverişli olan sebzeleri sizler için derledik. Bu nedenle balkonda yetiştirmek için bu koşullara dayanıklı bitkiler yetiştirilmesi gerekir.


Sadece hoş görünen ve renkleriyle insanları kendilerine aşık eden çiçekler değil aynı zamanda insanların tüketebileceği sebzeler de yetiştirilen bitkiler arasındadır. Hürriyet için dönüyor ve. Günümüzün modern hayatında, balkonda sebze ve meyve yetiştirmek oldukça popüler hale geldi.


Tabii ki son dönemlerde bu çalışma, oldukça artış göstermeye başladı. Eli toprağa değsin, dalından kopardığı meyve ve sebzeleri sofrasına konuk etsin isteyenler için , son dönemin en keyifli trendlerinden biri de balkon bahçeciliği. Daha önceki yazıda saksıda salata yetiştirme tohum ekimini anlatmıştım şimdi yeterli ilk büyüklüğe gelen tohumlarımızı şaşırtma yaparak daha güçlü olmalarını. Balkon bahçeciliği (veya saksı bahçeciliği) ürettiğiniz sebzeleri kademeli olarak hasat etmenin en basit çözümüdür.


Balkonda sebze yetiştirmek için saksı

Yaz ortası veya yaz sonu, yaz sebzeleri yetiştirmek için çok geç bir zaman sayılmaz. Bir sonraki ekim için bitkinin tohumlarını toplayarak tekrar ekebilirsiniz. Saksıda marul yetiştirme. Bakla, barbunya dahil) içi açılarak içindeki taneler. Evde, balkonda ve bahçede domates yetiştirmek isteyenler, bu ayrıntıya dikkat etmeliler.


Doğal ürünleri ve organik sebze yetiştirme tekniklerini kullanarak ‘organik‘ bir balkona bile sahip olabilirsiniz. Meyve ağaçlarıyla dolu bahçeli ev hayali kuranların tek çözüm yolu balkonda saksıda bitki yetiştirmek. En azından balkonda bu özlemi gidermeye çalışanlar için iyi bir seçenek olan saksılar bir çok sebze ve meyve için tarla görevini üstleniyor. Genellikle toprak saksıların tercih edilmesi daha hoş bir atmosfer yaratıyor. Drsağlık – Son günlerde evde maydanoz, domates, biber, çilek yetiştirmek çok moda.


EVDE MARUL , KIVIRCIK YETİŞTİRMEK. Marulu yaz kış düzenli olarak tüketmeliyiz. Apartman hayatında balkonda yetiştirilecek sebzeler için , uygun ölçüde saksı kullanmak gerekiyor. Sadece çim ekili olan bahçelerde sebze yetiştirmek için ise site yönetimlerinin.


Balkonunuzda biber, salatalık, çeri domates, marul, nane ve yeşil soğanı kolayca yetiştirebilirsiniz. Oysa saksıda sebze yetiştirmek , balkonları bahçeye çevirmek mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar