29 Mart 2016 Salı

Camcı macunu rengi

Hocam iyi aksamlar;yaşındaki oğlum cuma günü kere kusmuş iki kere ishal gitti ateş yaptı gün ancak dışkısi sert ve bu camci macunu rengi gibi çıkınca şaşırdım. Dışkıda beyaz renk neden olur? Safra kesesi iltihabı (kolesistit), safra kesesi taşı, Giardia adlı parazit enfeksiyonları, karaciğer iltihabı (hepatit), kronik pankreatit ve siroz durumlarında dışkı soluk ve gir renkli, adeta camcı macunu rengini alır. Ayrıca, mide asitini azaltan ilaçlarda soluk dışkıya neden olabilirler. Gözlerde ortaya çıkar sonra deri sararır, derken idrar rengi koyulaşır ‘çay renkli idrar’ ve dışkının rengi açılır ‘ camcı macunu’ olarak tanımlanır.


Tanı laboratuvar tetkikleri, ultrasonografi (USG), bilgisayarlı tomografi (BT) ve manyetik rezonans görüntüleme (MR) ile konur. Alt gastro intestinal sistem kanamalarında kan hazmedilmeye vakit bulamadan atılır dışkı kırmızı renk alır. Sarı – açık krem rengi Safra tuzları bağırsağa akamaz ise ( safra yolları tıkanıklığı ) dışkı açık renk alır ( camcı macunu ). Camı yuvasına tutturmak ve yalıtkanlık sağlamak amacı ile kullanılan bezir yağı ve üstübeç karışımı. Macun ile ilgili bilgilerin ve macun çeşitleri hakkında da bilgilerin var olduğu sayfamız. Ayrıca içine sülüğen katılarak renk verilmiştir.


Pencere camları takıldıktan sonra, cam kenarları ile tahtanın arasını doldurmak için. Sarı dışkı: Eğer dışkınız sürekli sarı ya da camcı macunu rengindeyse bu durum safra kesesi sorunlarına işaret eder. Sapsarı bir dışkı ise karaciğer sirozu ya da pankreas iltihabı gibi hastalıklardan kaynaklanabilir. Pembe İle Uyumlu Renkler.


Odaları İçin Şık Boya Rengi. Bebek Odası Dekorasyon Önerileri. Bunlara ek olarak idrar rengi koyulaşır, cildin çeşitli bölgelerinde kaşıntı olur ve dışkı rengi soluklaşır.


Açık renk dışkı safra kanallarının tıkanmasına bağlıdır safra bağırsağa akamaz ise dışkı açık renk alır( camcı macunu ) 6. Genellikle en erken meydana gelen bulgu sarılıktır. Tanıda en faydalı yöntem görüntüleme yöntemleridir. Kitlenin boyutu ve yeri hakkında bilgi almak için kullanılan ilk yöntem ultrasonografidir. Kanda alyuvarların aşırı parçalanması sonucu oluşan derin kansızlık bulguları.


Annesi emzirmeye çalışsa da annenin memesini emmeme. Sarılık en sık ve en erken ortaya çıkan belirtidir. Bilirubin safra ile atılamayınca, gaitanın rengi açılır. Camcı macunu gaita diye nitelendirilir. Cilt ve göz akları (sklera) sararır, idrarın koyulaşır (çay rengi ), gaita camcı macunu gibi beyazlaşır.


Karaciğer, dalak büyüklüğü var mı? Direk hiperbilirubinemi nedenleri. Enfeksiyonlar – Hepatit B, TORCH, sepsis. Büyük abdest renginin açılması (beyaza yakın renk , camcı macunu ), Ateş, İştahsızlık.


Kaç çeşit hepatit A antikoru vardır ? Kanda çeşit hepatit A antikoru bulunur. Genel Cerrahi Uzmanı ve Onkoloji Cerrahi Uzmanı Prof. Serdar Yol, dünyada en ölümcül dördüncü kanser olarak bilinen pankreas.


Pankreas kanserinin bu belirtilerine dikkat edin! Soluk renkli ve gri dışkı: safra kesesi iltihabı (kolesistit), cerrahi sarılık, safra kesesi taşı, mide asitini azaltan (antiasit) ilaçlar, Giardia adlı parazit enfeksiyonları, karaciğer iltihabı (hepatit), pankreas iltihabı (pankreatit) ve siroz durumlarında. Yağ, vernik, dolgu ve renk gereçlerinden hazırlanan boya astarı.


Diş macunu : Dişleri temizlemede kullanılan macun. Ve nihayetinde “ camcı macunu dışkı” ile sonuçlanır. Karın ağrısı ilk olarak hafif, sonra sırta vuran karın ağrısı şeklini alır. Yorgunlık, halsizlik, bulantı, iştahsızlık, karın ağrısı, kaşıntı, cilt ve gözlerin sararması, çay renkli idrar, giderek rengi açılan ve camcı macunu rengine dönüşen dışkı bulunması hepatit A’nın en belirgin belirtileridir.


Sigara, Alkol ve kahve alışkanlıkları. Sırt ağrısı ve Depresyon. Yemekten sonra veya yatarken gelişen karın ağrısı. Bentonit ayrıca kurşun kalem, renkli kalem, pastel boya, camcı macunu , macun tutkal yapımında dolgu veya ara madde olarak kullanılır.


Camcı macunu rengi

Alçıda donma süresini kısaltıcı madde olarak yararlanılır. Macun küreği nedir ne demek Macun küreği nedir Macun : Boyacılıkta çatlak ve aralıkları kapamak, camcılıkta camları tutturmak için kullanılan hamur kıvamında karışım. Başlangıçta gözlerde ortaya çıkar, daha sonra deride sararma olur, idrar renginin koyulaşarak ‘çay renkli idrar’ yapma takip eder ve nihayet ‘ camcı macunu ’ olarak tanımlan dışkının açık renk alması ile sonuçlanır. Subikterik skleralar olabilir. Idrar rengi koyulaşır, gayta rengi açılır ( camcı macunu renginde).


Bunlar özellikle obstrüktif biliyer hastalıklarda görülür. Hazımsızlık, karın şişliği, flatulans (gaz), bulantı ve kabızlık: Safra kesesi hastalıklarında, kronik dispepsi şikayeti vardır. Cilt rengi , kusmuk ve nefesinkokusu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar